Ljusstöperi levandeljus startades för snart 25 år sedan i Småländska Loftahammar. De senaste åren har produktionen skett i Småländska Järnforsen, och efter ännu en flytt (den slutgiltiga förhoppningsvis) finns vi nu i byn Kastlösa, på södra Öland. Här på södra Öland är vi omgivna av vacker natur, rogivande lugn och andra inspirerande hantverkare och konstnärer.

Vår främsta försäljning har tidigare främst skett via återförsäljare och på hantverksmässor, men under 2018 öppnade vi butik stickobrinn, intill verkstaden i Kastlösa. En butik med ljus, ljusstakar och naturgarner som bassortiment. Butiken blev mycket väl mottagen, och efter sommaren och Ölands skördefest i september var hyllorna i princip tomma. Nu är vi snart ikapp med produktionen, och hälsar er kunder välkomna under utvalda dagar under hösten. Se öppettider längst ner på sidan.

Ljusstöperi levandeljus kunskap för hantverket har alltså utvecklats under snart 25 år. Under dessa år har pågått, och pågår fortfarande ett ständigt experimenterande för att utveckla känslan för hantverket, ta fram nya modeller och för att alltid kunna garantera riktigt bra ljus. Enligt oss är det ett ljus som brinner länge utan att rinna, flacka eller sota. Vi gör ljus som är vackra att se på. Både som otända, och när de brinner.

Vi gör alltid medvetna val när vi gör våra inköp. I allt från råvaror för ljustillverkning till emballage gör vi vårt allra yttersta för att välja högsta kvalité, utan att ge avkall för vår omtanke för omvärlden. Stearinet är förstås den råvara vi använder allra mest av, och där väljer vi alltid svensktillverkat och alltid en typ som är garanterat fri från palmolja.

Välkommen att besöka butik stickobrinn i Kastlösa!